Extra ütések

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

20 éve mindig is voltak extráim, amivel megtanultam együtt élni, hiszen többszöri kivizsgálás ellenére sem találtak semmilyen eltérést.
Viszont 5 hónapja kivették a méhemet a petefészkek meghagyásával, azóta a leendő ciklusaimkor, sőt már azon túl is elviselhetetlen ritmuszavaraim vannak, amik órákig is eltartanak. Hormonzavarra gyanakszom, közben persze bejelentkeztem kardiológushoz ismét, de sokára kaptam csak időpontot. Létezik, hogy felborult a műtét miatt a hormonháztartásom, és ezért vannak ezek a rosszullétek, amik megkeserítik mindennapjaimat? Nem tudom a dolgom végezni, állandóan fáradt vagyok. Hiába szedem a vérnyomáscsökkentőt, a szívritmusszabályzót, semmit nem segít. Nagyobb mennyiségű magnézium hatására némileg csökken. Kértem a nőgyógyászomat, hogy mérjen nálam hormonszintet, de azt mondta, nem szükséges, én viszont szeretném, ha ez megtörténne, talán enyhülést hozna számomra egy kis hormonpótlás. 46 éves vagyok.
2011. 07. 08. | 09:45

Kedves Kérdező!
Ha a petefészkek megmaradtak, akkor elvileg a ciklusnak sem kellene változnia a műtét miatt, de ebben a nőgyógyász tudna többet segíteni. A magnézium valóban segíthet, rendszeres testmozgás is csökkentheti az extrákat (ha nincs egyéb kardiológiai kizáró ok), extrém esetben, ha nagyon sok az extra, elektrofiziológiai konzílium, abláció jöhet szóba.

Orvosszakértő 2011. 07. 14. | 14:36
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close