Fura érzés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

33 éves nő vagyok. Eddig nem volt problémám a szívemmel, de az utóbbi időben rendszerint előjön egy furcsa érzés a szívemben.

Az eset mind ezidáig viszonylag ritkán fordult elő, kb két-három havonta, és mindösszesen 1-2 másodpercig tart, ugyanakkor az elmúlt 2 hónapban már majdnem hetente is előfordul ez a tünetem.
Nagyjából ahhoz az érzéshez tudnám hasonlítani, amikor az ember a kényelmetlen pozíciójából adódóan nyom valamilyen idegpályát és pl a hüvelykujja magától, rendszertelenül megindul mozogni, ami folyamat nagyjából 15-20 másodpercig tart.

Hasonló érzés van a szívemben, mintha néha, furcsa idegi mozgás lenne benne és szabálytalanul "remeg" vagy remeg benne valami. Ez a folyamat kb 4-5 másodpercig tart, elég kellemetlen, de még inkább ijesztő.

Egyébként nem szenvedek depresszióban, nincsenek szorongásos problémáim.

Mi lehet ennek a jelenségnek az oka? Milyen betegség, vagy milyen betegség előjele lehet? Kit kellene felkeresnem?

2011. 06. 08. | 23:42

Kedves Kérdező!

Lehet szó extrasystoléról, amikor plusz ütés alakul ki, ennek oka lehet a stressz. Persze a leírás alapján ezt csak feltételezni tudom, mert igen bizonytalan volt, amit leírt a tünettel kapcsolatosan. Ezt EKG tudná bizonyítani. Azt javaslom, hogy szedjen magnéziumot, csökkentse a stresszt, még akkor is ha nem olyan jelentős, mert alattomosan okozhat tüneteket. Mozogjon, kiegyensúlyozottan étkezzen. Ha így se javul, keresse fel a háziorvost!

Orvosszakértő 2011. 06. 09. | 14:03
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close