Ingerületvezetési probléma

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktor!

Sok problémám volt mindig is a szívritmusommal, 5 éve meg is műtöttek ingerületvezetési probléma miatt, elsütöttek katéteren keresztül egy eret.
A szívbillentyűm nem jól zár, és bár szedek ritmusszabályzót egy felet, mégis jelentkezik néha egy olyan érzés mintha megremegne a szívem, ilyenkor ha kitapintom a pulzusom, érzem olyan mintha kihagyna, aztán egy kicsit felgyorsul. Szeretném megtudni, hogy ez veszélyes lehet -e?
33 éves vagyok.
2012. 08. 12. | 06:14

Kedves Kérdező!
A panaszai hátterében úgynevezett extraszisztolék állhatnak- ezek nem sorban érkező ütések, melyek után igyekszik a szív ismét rendes ritmusban verni, ez néha rövid szünet után lehetséges, ilyenkor érezheti a nagyobb dobbanást. Többféle extraszisztolé van, melyeket EKG-val esetleg 24 órás EKG monitorozással (Holter-vizsgálat) lehet kimutatni, az eredmény birtokában lehet dönteni a kezelés szükségességéről, többnyire azonban nem szükséges speciális terápia. Kardiológiai kivizsgálás javasolt a fentiek tisztázására.
Addig is érdemes esetleg valamelyik recept nélkül kapható magnézium készítménnyel próbálkozni, a ritmuszavar gyakoriságát csökkentheti. Az alkalmazási előírás utasítása szerint szedje!
Koffein fogyasztás kerülése is javasolt.

Orvosszakértő 2012. 08. 13. | 21:11
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close