Kisgyermek sápadtság

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm Tisztelt Doktornő!

Egy Aggodó apuka vagyok. Van egy közel 3 éves kisfiam és vele kapcsolatban lenne egy pár kérdésem. Kb 1.5 hete vettem rajta észre, hogy a szeme alatt időközönként van lilás véraláfutás hol erősebb, hol gyengébb de alapjában látni. Valójában a gyermekről már a nyári barnaság is lement így elég fehér a bőre, de társul hozzá egy sápadtság is nagyon. 2 hete estünk túl egy hányásos influenzán és az ünnepek alatt jelenleg nem tudom vinni a gyermekorvosunkhoz. Az előzményekről annyit, hogy első perctől fogva soha nem volt beteg csak a kötelező kis szokásos gyermekbetegségek. A család szerint túlreagálom a dolgot, de a következő lenne a kérdésem, hogy szívbetegségre utalhatnak-e ezek a jelek? Étvágya van 16 kg a gyermek. Fizikálisan fáradságot nem látni bír futni sőt akkor van alapjában jó színe a levegőn. De időközönként hullámzó fáradságot látni rajta. Jön, összekapja magát aztán megy tovább. Vérnyomását próbáltuk mérni 75/50 83/52 értékek. Én sajnos szenvedek alacsony vérnyomásban amit 10 éve derült ki, de kordában tartom magam sporttal, félő hogy örökletes? Felfogom keresni orvosunkat az ünnepek után csak nem tudom hogy kezdjem? Túlreagálom? Aggaszt a jelenség, mert eddig nem láttam ilyennek. Télen rendszeresen kap vitamint.
Nem tudom, hogy vérszegénység okozhat ilyet? Egyszer vettek tőle nyáron vért akkor annyit mondtak nem vészes. Ez is ronthat a szem alatti lilás folton?
2011. 12. 23. | 22:34

Kedves Kérdező!
A leírás alapján semmilyen probléma nincs. A gyermekek bőre vékonyabb és a fehér bőrű gyermekeknél a felszínes vénák láthatóak. A mért vérnyomás ebben az életkorban élettani. Nincs olyan szívbetegség aminek ilyen tünete lenne. az alacsony vérnyomás nem probléma és önnél sem az, hiszen a helyes életmóddal karban tartható. Jelenleg orvosi kivizsgálás nem indokolt.

Orvosszakértő 2011. 12. 24. | 17:40
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close