Légzésleállás és szívinfarktus

Orvos válaszol rovat
Tisztelt, Doktornő/Úr
16 éves fiú vagyok. Sajnos dohányzom. Augusztusban nagyon rosszul lettem, úgy éreztem mintha megállt volna a szívem és ájulásérzés jött rám! Aztán ezek a rosszullétek mindennapossá kezdtek válni. Voltam Ekg-n, mellkasi röntgenen, vérvétel, vizelet stb...
Mindent rendben találtak. Aztán elküldtek a pszichiátriaára és ott szorongásos pánikbetegséget állapítottak meg nálam, kaptam nyugtatót is. Mostanában sokszor érzem magam levertnek és fáradtnak nagyon félek, hogy nehogy szívrohamom legyen, és frontérzékeny is vagyok, a hidegfrontnál mindig szédülök és ájulásérzés van rajtam. Pont mint a rosszulléteknél. Olyankor a vérnyomásom sem jó amikor hideg front van 128/46 pulzus 92 volt tegnap. Aztán egy fél órával később már jó volt. Egy pár hónappal ezelőtt sokszor felriadtam éjszaka. És most is rengetegszer érzem azt, hogy mintha kihagyna a szívem vagy elfelejtenék levegőt venni mikor alszom?
Mitől lehetnek ezek a tünetek?
2012. 02. 01. | 18:23

Kedves Kérdező!
A leírt tünetek típusosak a pánikbetegségre. A légzésleállás és a szívinfarktus megalapozatlan félelmek. A kivizsgálás a szervi okot kizárta, így javaslom, hogy a pszichiátrián legyen egy ellenőrzés. Emellett sajátítson el szakember segítségével stresszkezelési és relaxációs technikát. Szükséges lehet pszichológus bevonása is. A napi rendszeres testmozgás is sokat segíthet a stresszkezelésben.

Orvosszakértő 2012. 02. 03. | 10:35
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close