Mellkasi fájdalmat mi okozhat?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő !
Esténként ha a baloldalamra fordulok, úgy érzem, hogy a szívem nagyobb, és nyomódik. Rossz közérzetem lesz. A bal kézfejem nagyon gyakran elzsibbad éjszaka, általában csak az utolsó 3 ujjam, de van, hogy mindegyik. Igaz volt egy elesésem 1 éve, ahol megütöttem a csuklómat. Előtte is volt ilyen, de akkor inkább könyéktől lefelé zsibbadt. Helyzetváltoztatásra hamar elmúlt a zsibbadás. Azt gondoltam a gerinc miatt van. Köszönöm a választ.
...
u. i.:
Tüdőszűrésen mondta a doktornő, hogy lát valamit a szívemnél, de a háziorvos megnézte a röntgen képet és nem szólt semmit. Vérnyomás- és koleszterin-csökkentőt szedek 3 éve.
2010. 12. 23. | 11:30

Kedves Kérdező!
Az ujjak zsibbadása hátterében nagyobb valószínűséggel neurológiai/mozgásszervi ok áll. A bal oldalfekvő pozícióban jelentkező panaszt nehezebb magyarázni – leginkább szívelégtelenségben szenvedő betegekben vizsgálták ennek a pozíciónak a hatásait, mivel gyakran ők élik meg kellemetlennek ezt a testhelyzetet. Ez még nem jelenti azt, hogy komoly gond lenne a szívével, de a tüdőszűrőn észlelt eltérés miatt is érdemes lenne kardiológiai vizsgálatra menni (ez a magas vérnyomás és koleszterinszint miatt sem lenne hátrány).

Orvosszakértő 2011. 01. 03. | 10:47
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close