Orvos válaszol

Érműtét2012. 08. 27. | 10:26

Kedves Kérdező! Sajnos nagyon súlyos beteg az Ön Édesanyja, lassú javulásra lehet számítani. Kérdezze meg a családi orvost, hogy az Önök közelében milyen komplex rehabilitációs programban lehetne részt venni, itt

Szívinfarktus?2012. 08. 27. | 09:49

Kedves Kérdező! Ha más tünetei nem voltak, akkor nem valószínű, hogy infarktusa lett volna. Viszont előfordulhat, hogy anginája volt, de az is szóba jöhet, hogy emésztőrendszeri, esetleg vesetáji problémái vannak.

Gyors szívdobogást érzek2012. 08. 22. | 11:07

Kedves Kérdező! Tekintettel arra, hogy korábban volt szívinfarktusa, mindenképpen kardiológiai vizsgálatra van szüksége. Háziorvosát minél hamarabb keresse fel, hogy EKG vizsgálattal meg tudják állapítani, valóban van-e ritmuszavara (amit a pulzus

Rosszullét okainak vizsgálata2012. 08. 22. | 10:49

Kedves Kérdező! A pontos válaszhoz jó lenne tudni a korát, nemét és az egyéb betegségeit, ha vannak. Ennek hiányában csak azt tudom mondani, hogy keresse fel háziorvosát és vizsgáltassa ki

Negatív stressz echo2012. 08. 22. | 09:51

Kedves Kérdező! Az állandó „szívfájdalom”, ahogyan Ön írja, nem jellemző érvisszaszűkülésre, ezt alátámasztja a negatív stressz echo lelet is. Van lehetőség, természetesen, szükség esetén újabb katéterezésre vagy a koszorúerek speciális

Szív megnagyobbodása2012. 08. 17. | 08:48

Kedves Kérdező! Ilyen problémát sok betegség okozhat, és az sem mindegy, hogy gyermek vagy felnőtt korban, ezért csak általánosságokat tudok mondani. A bal szívfél elégtelen működését okozhatja a kamrafal megvastagodása,

Kamrai ritmuszavar tünete2012. 08. 17. | 08:38

Kedves Kérdező! A lánya néhány hét elteltével mindenképpen menjen vissza kontroll vizsgálatra. Akkor eldöntik, hogy a Betaloc Zoc a javasolt adagban megfelelő-e vagy módosítás szükséges.

Szív vizsgálatok2012. 08. 09. | 08:09

Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy panaszát feszültség, stressz okozza. A ritmuszavar kizárására 24 órás EKG (Holter) vizsgálatot lehet végeztetni. Keressen fel kardiológiai szakrendelést. A ritmuszavar hátterében pajzsmirigy túlműködés is állhat. Ennek

„Szívremegés”2012. 08. 09. | 07:59

Kedves Kérdező! A laborvizsgálatnál észlelt GGT eredménye még elfogadható, időszakos kontroll javasolt. A pitvarfibrillacióban a szapora szívritmust a szívizomzat túlterhelésének elkerülésére mindenképpen lassítani kell. Ezért szedi Ön a Concor tablettát.

Fájdalmak okai2012. 08. 09. | 07:43

Kedves Kérdező! Nagyon jó, hogy rendszeresen edz a párja, de vajon bemelegít-e rendesen. A fájdalmakat a jelentősebb izomterhelés is okozhatja. Nagyon fontos az edzés végén a levezetés, lazítás is, ha

close