Pánikbetegség halálfélelemmel

Orvos válaszol rovat
32 éves fiatalember vagyok. Évekkel ezelőtt úrrá lett rajtam a pánikbetegség ami halálfélelemmel és az ehhez tartozó "szokásos"tünetekkel járt. A gyógyulás utolsó szakaszában vagyok, de ettől függetlenül visszamaradt a folyamatos talpzsibbadás, ami körülbelül 3 éve tart nálam, illetve a fülzúgás, amit fejfájás is kísér. Ez utóbbi 1 éve jelentkezik, továbbá sokszor zuhanás érzésre leszek figyelmes a kézfejemben és a lábaimban.

Illetve néha előfordul, hogy ha belekezdek egy fizikai munkába, akkor mintha 1 másodpercre befulladnék, egy erősebb szívdobbanást érzek és fáradékony vagyok. Több vizsgálaton vettem részt amiben benne volt a karotisz, EKG, szívultrahang, nyaki röntgenek, teljes labor vizsgálat. Ezeken a vizsgálatokon mindent rendben találtak.

Annyit szeretnék megtudni hogy ezeknek a tüneteknek amik most is vannak, állhat pánikbetegség, vagy amolyan lappangó stressz a háttérben? Vagy előfordulhat, hogy valamit nem vettek észre?
2011. 09. 02. | 15:36

Leírása alapján, Önt részletesen kivizsgálták és panaszai hátterében semmilyen organikus/szervi okot nem találtak, ezért a felsorolt panaszok pánikbetegségével hozhatók összefüggésbe.

Orvosszakértő 2011. 09. 03. | 16:40
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close