Pánikbetegség szerű rosszullét

Orvos válaszol rovat
Jó Napot kívánok!
18 éves vagyok. Olyan problémám lenne hogy kb. 1 hónapja kezdődtek nálam a tünetek:
hirtelen szédülés, légszomj, szívdobogás érzet, szapora szívverés, szájszárasság, zsibbadás a testem minden részén de főképp a szám és nyelvem, magas vérnyomás, ájulásérzet. Ezekkel a tünetekkel már 3-szor kerültem kórházba ott annyit mondtak, hogy az egyik szív billentyűm lazább mint a másik de ez nem okoz tüneteket. Meg a magas vérnyomásra mondták. Az 1-ső rosszullétemnél volt a vérnyomásom 165/90 pulzus: 100 .
Kaptam Betaloc 10 mg gyógyszert az azóta szedem de a vérnyomásom így is szokott 140/80 lenni! Nem nagyon jobb a helyzetem, mert azóta a tünetek 1 része mindennapos: A szájszárasság, zsibbadás (néha), fáradság érzés, légszomj, szapora szívverés, és azóta kb 15 m-nél több gyaloglás megeröltető a szervezetemnek elfáradok és nehezen veszem a levegőt amellett gyorsabban ver a szívem! Az lenne a kérdésem, hogy mit gondol erről?
2012. 01. 09. | 00:58

Kedves Kérdező!
A tünetek inkább pánikbetegségnek felelnek meg, lehet, hogy ilyen irányban is kellene vizsgálódni. A mitralis prolapsushoz (laza billentyű) is társulhatnak kellemetlen tünetek (mellkasi fájdalom, szapora szívverés), de a billentyűhiba az Ön rosszullétét nem igazán magyarázza. Esetleg még vérnyomás-kiugrás állhat a háttérben, ennek kivizsgálása jön még szóba (vese, hormonszintek), belgyógyászati ill. hypertonia szakrendelés felkeresése javasolt.

Orvosszakértő 2012. 01. 15. | 14:11
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close