Párom szív problémái

Orvos válaszol rovat
Tisztelt doktor!

A páromnak vannak szív problémái, de sajnos nagyon nehéz orvoshoz vinni, mert nem hajlandó, engem viszont nagyon zavar, hogy komolyabb baja van-e.

Amikor valamin jobban felidegesíti magát, elkezd fájni a szíve illetve nagyon erős szorító érzést érez a mellkasában. Ez olyannyira is szokott erős lenni, hogy sír annyira fáj neki és volt, hogy összeesett mert nem bírt megállni a lábán. Valamint hidegrázás szerű tünetek is jelentkeznek. Amint lenyugszik kb. egy 20 perc után elmúlnak a tünetek.

A házi orvos azt mondta neki, hogy sok stressz éri és ilyenkor mikor ideges akkor vegyen be nyugtatót. De a tünetek erőssége miatt én félek, hogy ez ennél komolyabb is lehet.

Kérem, adjon tanácsot hova lehet fordulni és ezek alapján körülbelül mi lehet a probléma.
2012. 01. 05. | 11:41

Kedves Kérdező!

A tünetek alapján nem tudom megmondani a probléma okát, ehhez feltétlenül kardiológiai kivizsgálás szükséges. A háziorvostól kérjenek beutalót kardiológiai szakrendelésre, vagy keressenek fel egy magánrendelést, oda nem kell beutaló. A stresszkezelés valóban indokolt, autogén tréning, gyógynövény alapú szorongásoldók javasoltak első körben.

Orvosszakértő 2012. 01. 06. | 11:56
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close