Pulzus

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Parasystolyam 19 éves koromban kezdődött, egy nevetés váltotta ki (percenként 16nál kevesebb de állandóan volt) rengeteg orvosnál jártam professzorról professzorra gyógyszeres kezelést nem igényelt(parasystolya),33 éves koromban (most 37 vagyok)leszoktam a cigarettáról és a ritmus zavar egy pár hét alatt megszűnt, már csak elvétve fordul elő.Azóta magas vérnyomás miatt gyógyszert szedek de néha olyan érzésem van mintha hirtelen össze vissza verne a szívem de mire megfogom a pulzusom már nem is érzem, ez mit jelenthet?Néha futás elején egyszer érzek ilyet aztán semmi gond,de fizikai terhelés nélkül is szoktam érezni,teljesen rapszodikusan, van hogy napokig nem érzek ilyet azután van hogy naponta.(gyerek koromba rendszeresen futottam hosszú távokat, 10 éves koromba egy hónapon belül kétszer volt áramütésem 220v ami átment a felsőtestemen, mind a két alkarom fájt utána(szerencsém voltam)),
Kérdésem ,hogy a rengeteg vizsgálat ide vagy oda lehet -e ez annak a következménye?
Vagy ,gyermekkoromban Baranya megyében laktunk és rengeteg kullancs volt bennem nem számoltuk.Esetleg ezek kórokozói okozhatnak ilyet.
Milyen vizsgálattal lehetne kideríteni hogy mi okozza ezt a jelenséget?
2011. 07. 14. | 23:58

Kedves Kérdező!
Elnézést a késői válaszért. Az összevissza szívverés lehet parasystolia, extrasystole, akár pitvarfibrilláció is, hogy mi áll a háttérben, Holter EKG segítségével lehetne megnézni. HA nem jelentkezik a panasz minden nap, elképzelhető, hogy nem rögzíti a készülék, ilyenkor hosszabb időre kiadható esemény Holter, esetleg transztelefonos EKG jön szóba, ha elérhető. Nem valószínű, hogy ennyi idő elteltével az áramütés lenne a ludas, a Lyme-kórnak lehet szívet érintő szövődménye, de az is max. a csípés után hónapokkal jelentkezett volna, és inkább ingervezetési zavart okoz. Javasolt kardiológus felkeresése a tünetek tisztázása céljából.

Orvosszakértő 2011. 08. 10. | 13:01
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close