Ritmuszavarok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

27 éves nő vagyok. Körülbelül 2 éve előfordul, hogy úgy érzem, össze-vissza ver a szívem. Leginkább akkor, mikor éppen pihenek, vagy valamiért izgulok (pl.vizsga) és megpróbálom "lenyugtatni" magam. Gyorsabban ver a szívem (ami mondjuk természetes),de néha-néha közbeiktat ilyen össze-vissza ugrálásokat, mintha nem férne le a mellkasomban. Nem volt soha baj a szívemmel, családban sem jellemző, bár anyukám szed Betalocot valami ilyesmi miatt. Nem mondanám, hogy túl stresszes az életem, de azért vannak pillanatok...előfordul az is, hogy csak úgy magától ver . Ilyenkor mindig megijedek és persze elkezd gyorsabban verni és ilyenkor már azt is képzelem, hogy fáj.
Nem voltam még kardiológián emiatt, két éve voltam egyéb alkalmassági vizsgálat miatt, de akkor nem mondták, hogy valami lenne, de gondolom ezt is akkor lehet megállapítani, ha éppen ezt csinálja, egyébként az EKG sem mutat semmit.2011. 05. 15. | 16:29

Kedves Kérdező!

Valóban így van, ha éppen nincs ritmuszavar, akkor a nyugalmi EKG-ból nem derül ki. Javaslom a stressz csökkentését, kerülje a nagy, megterhelő étkezéseket, szedjen magnéziumot, esetleg szorongásoldó gyógynövény-készítményt. Ha így se javul, akkor kardiológiai kivizsgálás javasolt, már lehetőség van transztelefonos EKG készítésére, amikor rosszullét alatt a beteg telefonon küldi el az EKG-t az intézménybe.

Orvosszakértő 2011. 05. 17. | 10:50
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close