Rosszullét, gyomor-bél fertőzés

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Férjem nem érezte jól magát. Rossz közérzetre és hányingerre panaszkodott, évekkel ezelőtt volt már neki egy szívritmus zavara amivel elég komolyan rosszul lett. Akkor magas vérnyomást diagnosztizáltak, de hála isten rendbe jött gyógyszeres kezelés mellet. Elég stresszes időszakon volt, vagy élt éppen.
Most a napokban mondta a fent említett tüneteket, de előtte viszont meg volt fázva és talán még láza is volt, fejfájás és lehangoltság ami persze érthető, gyenge has menés is.
A kérdésem annyi lenne csupán, hogy ezek a tünetek: hányinger, rossz közérzet lehet-e a megfázás utóhatása? Vagy esetleg aggódni kell, hogy megint valami komolyabb baj legyen.
A férjem dohányzik, és nem valami nyugodt a munkahelye, nem stresszel, de hamar be tud pörögni.
37 éves.
2012. 09. 11. | 23:35

Kedves Kérdező!
A férje tünetei megfelelnek egy gyomor-bél fertőzés utáni állapotnak, sokszor több nap vagy hét is eltelik, mire visszaáll a korábbi egyensúly. Fogyasszon sok folyadékot pre- és probiotikumot, illetve kerülje a zsíros, fűszeres ételeket, alkoholos italokat és a dohányzást is. Mivel korábban hasonló panaszokkal kezdődött egy súlyosabb probléma, érdemes azért ezt kizárni (orvosi vizsgálat,vérnyomásmérés, EKG vizsgálat), ezért azt javaslom keresse fel háziorvosát vagy kardiológusát.

Orvosszakértő 2012. 09. 15. | 18:35
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close