Speciális ritmuszavar

Orvos válaszol rovat
Van egy időközönként előforduló „szívritmuszavarom”. A tünet a következő: egyik pillanatról a másikra a pulzusszámom megnövekszik, szerintem kb. 150-180 körülire (számolva), sajnos még nem tudtam vérnyomásmérővel mérni. Ilyenkor a szívem szinte kiugrik, a mellkasomnál ijesztően kiemelkedik. Mindez kb. 1-2 percig tart.

Azután hirtelen visszaáll normál állapotra (nem lassulva, hirtelen). Utána egy nyomásfelszabadulást, felfrissülést érzek a testemen, ugyanakkor fáradtnak is érzem magam.

Az időpontokat írtam, próbáltam kötni valamilyen szokáshoz, napszakhoz, menseshez, ideges-nyugodt állapothoz, stb. de nem jellemző semmire. 10 éves koromban kezdődött és évenként 2-3 alkalommal jött elő.

Pár évvel ezelőtt ez a szám megnőtt 5-6 alkalomra. Voltam kivizsgáláson (vérvétel, vizeletvizsgálat, terhelés, ultrahang), a szívem rendben van, anatómiailag megfelelő, szerkezete jó. Arra kértek, ha sűrűsödni a szívprobléma, heti rendszerességre keressem fel őket újra, vagy addig egy érsebésszel nézessem meg magam. A tavalyi évben 11-szer fordul elő. Idén már 12-szer. Tudnak-e segíteni, hogy kihez forduljak?
2012. 05. 22. | 14:34

Az Ön problémája egy speciális ritmuszavar lehet, melynek van megoldása általában. Ne érsebészhez menjen, hanem elektrofiziológiai szakrendelésre, orvosi egyetemi kardiológiai központokban talál ilyet. Ha itt pontosan elmondja a panaszait (amiket leírt, azok elég jellemzőek erre a problémára), és viszi eddigi leleteit, akkor megmondják mi a teendő. Háziorvosi beutaló, időpont egyeztetés szükséges.

Orvosszakértő 2012. 05. 23. | 18:15
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close