Szívbetegség csecsemőnél

Orvos válaszol rovat
A kisfiam ma 2 hetes, és szívritmuszavarral, szívelégtelenséggel született. tudni kell, hogy mielőtt megszületett, előtte 24 órán keresztül folyt a magzatvizem, és azt mondták, hogy fertőzést kapott, és ez által alakult ki. 3400 grammal született, 56 cm-el. ma 4080 gramm.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen korban hogyan veszem észre, ha nem jól lélegzik, vagy ismét zavar jelentkezne nála? Mi a teendő, vagy egyáltalán el lehete ezt kerülni?
2012. 02. 17. | 10:33

Kedves Kérdező! A súlygyarapodás alapján, úgy tűnik, már rendeződött a születés körüli probléma, bár gondolom, hogy a kórházból történő elbocsátás előtt már meg is vizsgálták a kicsit. Ajánlom, hogy a védőnővel vegye fel a kapcsolatot, hiszen az újszülöttek és kis csecsemők napi ellátásával kapcsolatos problémák megoldásában a védőnő a legkönnyebben elérhető segítség. Ha valami nincs rendben a babával, úgy veheti észre, hogy nincs étvágya tartósan, nem gyarapodik. /Ha 1-2 étkezésnél kevesebbet eszik, akkor még ne izguljon!/ Vásárolhat még “bébiőr” készüléket is, mely segít figyelni a gyermek légzését, ha ön nem egy helységben tartózkodik vele a lakáson belül.
Végül, ha mégis felmerül az igény, hogy ilyen fiatal életkorban kardiológus specialistára van szükség, akkor házi gyermekorvosi beutalóval a legközelebbi egyetemi centrumban tud időpontot kérni szakrendelésre. Sok örömet és jó egészséget kívánok a továbbiakban.

Orvosszakértő 2012. 02. 20. | 17:44
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close