Szívkörnyéki fájdalom

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!

A következő problémával fordulnék önhöz. Az utóbbi 3 hónapban többször éreztem szívkörnyéki fájdalmakat, szúrásokat. Pár napja elmentem az ügyeletre, ott csináltak EKG-t, azt mondták teljesen jó minden. Jelenleg 29-éves vagyok, 16 éves korom óta szedek vérnyomáscsökkentőt, túlsúlyos vagyok.(Walsartan, Nebacop, Isoptrin, Coverex Comb, Verospiron, Kaldyum, Magne B6)
Nyáron voltam szívultrahangon, terheléses EKG-n, ott is rendben volt minden.
A legijesztőbb számomra az utóbbi két hétben volt, hirtelen nagy szívdobbanás érzés jelentkezett, ami után egy fél napig fájt a mellkasom. Sajnos pánikrohamok is jönnek rám néha, ezt állapította meg az ügyeleten az orvos.
Kérdésem az lenne, hogy a nagy szívdobbanásokkal forduljak-e kardiológushoz. Vezető beosztásban dolgozom ami elég feszült sokszor, és túlóráznom is kell, nem tudom ez előhozhat-e ilyen tüneteket?
2011. 12. 11. | 10:39

Kedves Kérdező!

A ritmuszavarok miatt egy ellenőrző vizsgálatra érdemes elmennie, bár a stressz is okozhat ilyen tüneteket, de a szervi okokat először ki kell zárni. A stressz oldása lehetséges autogén tréninggel, relaxációs gyakorlatokkal, gyógynövény alapú szorongásoldók szedésével, erre mindenképpen szánjon időt. A magnézium szedését folyamatosan javaslom, illetve a szorongásoldó gyógynövénykészítmény szedését is már most.

Orvosszakértő 2011. 12. 13. | 10:04
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close