Szívpanaszok, pajzsmirigy betegség

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr, Doktornő !

45 éves vagyok, kb. 7 éve éreztem először hogy a szívem kihagy pár másodpercre, utána hevesen ver, majd feltolja a vért a fejembe.Havonta 1 alkalommal. Orvosnál voltam, nyugtatót írt fel, amit én nem szedtem be. Közben másik orvos LGL szindrómát diagnosztizált. Szív ultrahang rendben talált mindent. Aztán évekig nem foglalkoztam vele, jött-elmúlt.
Ez év májusában kiderült Basedow kórom van, ezzel magyarázták a magas pulzust, és a szívritmuszavart. Most már helyreállt a TSH-m, 1 metothirynt szedek, és elhagyhattam a humapronolt. (napi 2 volt)
De nekem még mindig van egy nagyon kellemetlen érzésem:légszomjszerű, rövid ideig tartó szédüléssel társuló valami. (nem ugyanaz az érzés mint a pajzsmirigy túltermelés előtti zavar) Hetente 1-2 alkalommal. Vérnyomásom alacsony94-104, pulzusom nyugalmi állapotban is közelebb van a 80-hoz, lassú séta után 100.Nem bírom a terhelést.
Ezekkel a panaszokkal voltam kardiológusnál, aki azt mondta hogy addig nem tud mit csinálni amíg „nem látja”. A holter amikor rajtam volt nem történt semmi. Kihez forduljak, és mi lehet ez? Szeretnék a végére járni, hiszen elég aktív életet élek, gyerekekkel foglalkozom és ez nagyon zavar.
2012. 08. 20. | 12:33

Kedves Kérdező!
A panasz háttere lehet a pajzsmirigy betegség hatása, bár már jó a TSH, a pajzsmirigy betegség szívre gyakorolt káros hatásának csökkenéséhez több idő kell. Lehet, hogy még szükség lenne szívritmus befolyásoló szer szedésére, a propranolol helyett valamilyen szívspecifikus beta-blokkoló kellene, azt gondolom. A szív ultrahang vizsgálat is indokolt. Gyakori rosszullét esetén a Holter ismétlése, esetleg terheléses EKG is szóba jön. Háziorvosát és a kardiológusát is keresse fel ismét a panaszaival.

Orvosszakértő 2012. 08. 21. | 12:26
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close