Szívvel kapcsolatos panasz

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő/Úr!
20 éves vagyok, rendszeresen sporotolok már lassan 15 éve. (8 évig profin űztem a sportot, mostanában már csak hobbi szinten)
Néha érzem, hogy furcsábban ver a szívem, szúró fájdalmat is érzek, jelenleg most beteg vagyok, valamilyen influenzát kaphattam el. Nagyon levert vagyok mostanában, fáradt, sokat alszom, igénylem az alvást. Néha azt nem értem, hogy sportolás közben semmi gond nincsen a szívemmel, rendesen ver, amikor vége az edzésnek, akkor érzem, hogy nincsen rendben. (jégkorongozom és 3-szor edzek 3 órát ) a panaszok, edzés után 3-4-5 órával, vagy másnap jelentkeznek. Én arra is gyanakszom lehet, hogy szívmegnagyobbodásom van.
2012. 04. 02. | 22:50

Kedves Kérdező!
Jó hír, hogy a terhelést, edzést jól bírja, súlyosabb probléma esetén a fizikai terhelhetőség általában csökken. A panaszai tisztázására azonban javasolt részletes kardiológiai vizsgálat
(háziorvosi beutalóval a területileg illetékes szakrendelésen időpont egyeztetéssel kerülhet sor a vizsgálatra). Azt mindenképpen tanácsolom, hogy amíg influenzája van, és a gyógyulás után is még egy hétig hagyja ki az edzést, utána pedig fokozatosan terhelje magát. Jobbulást kívánok! Tisztelettel.

Orvosszakértő 2012. 04. 03. | 22:42
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close