Testépítés, szteroidtabletta, magas vérnyomás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Korábban jártam konditerembe és ott szedtem a Dan...l szteroidtablettát. És azóta magas a vérnyomásom. Most olyan jött elő, hogy ver a szívem folyamatosan, esténként lefekvés után veszek egy mély levegőt, megindul a szívem, alig kapok levegőt, nyom a mellkasom.

Voltam minden fajta vizsgálaton, kardiológia, pulmonológia, vérvétel, mindenhol, de sehol nem találnak semmit.

Egyedül a kardiológus irt rá annyit a papíromra, hogy chycardia. Szeretnék ennek már a végére járni, 20 éves ember vagyok, és a fizikai munkát egyáltalán nem bírom, semmit nem tudok csinálni. Mit tudjak tenni, ha nincs pénzem elmenni magánorvoshoz, mert itt a rendelésen nem foglalkoznak az emberel, és folyamatosan rosszabbodik az állapotom. Van az életre reményem?
2011. 01. 24. | 10:47

Kedves Kérdező!

Kicsit kevés információt kaptam a kivizsgálással kapcsolatosan. Tekintettel a korábbi szteroidszedésre, mindenképpen javasolt a panaszok végére járni, mivel ez a szer korai érelmeszesedést, koszorúér-szűkületet is okozhat (a már igazolt magas vérnyomás mellett). Nem derül ki, történt-e 24 órás (Holter) EKG, szívultrahang, esetleg terheléses EKG. Javasolt megyei kórház vagy egyetemi centrum kardiológiai szakrendelőjének felkeresése.

Orvosszakértő 2011. 01. 26. | 10:34
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close