Vérszegénység és szívizom-gyulladás

Orvos válaszol rovat
Előzményként írnám, hogy több éve anémia (okát nem tudták diagnosztizálni) miatt évente két alkalommal Ferlecit injekcióval kezelnek. Három hete ismét gyengébbnek, fáradékonyabbnak éreztem magam, sokszor fájt a fejem, fulladtam, majd megfázásos tüneteim jelentkeztek, lázas is lettem.

Laboreredményem újból anémiát mutatott, melyre ismét, jelenleg is Ferlecitet kapok. Már a nyolcadik ampullán vagyok túl, de nem jelentős az emelkedés (Hgb: 106), a fulladásom nem múlt el, terhelés, járás közben fokozódik, néha szédülök, gyenge vagyok. Ez időre javulni szoktam. Általában rossz a közérzetem, rosszul alszom. Mától a házi orvosom a nem javulásom miatt B12 injekciót és Huma-Folacid tablettát írt.

Kérdésem, hogy a tüneteim alapján a szívizom gyulladás fennállhat-e, vagy csak hasonlóak a tüneteim, és csak csupán az anemia okozza a rosszullétem?
2012. 10. 26. | 12:12

A szívizomgyengeséget okozhatja súlyos vérszegénység is (sokkal súlyosabb, mint az Öné), de lehet önálló szívizomprobléma is, illetve koszorúér betegség is a háttérben. Panaszai alapján indokolt a kardiológiai kivizsgálás. Jobbulást kívánok!

Orvosszakértő 2012. 10. 28. | 11:36
close