Tünet: fájdalom

Angina pectoris

A koszorúérgörcs, azaz az angina pectoris a szív koszorúereinek helytelen működése miatt kialakult mellkasi fájdalom. A mellkas bal felében, a ...

Rosszullét,összetett probléma

Tisztelt Doktor! 23 éves fiatalember vagyok,már régebben kezdődött a problémám,ami néha néha elmúlik kis időre,de aztán visszajön,a problémám kicsit összetett,nehezen megfogalmazható,olyan érzésem van,mikor pl:leguggolok,akkor nyomást érzek a hátam közepénél,és ezzel egyidőben, bedobbanásokat érzek a szívemben,kicsit úgy mintha össze vissza kalimpálna,de inkább lassabb ütemben,csak nagyobbakat,és aztán normalizálódik,vagy ha felkelek az ágyból,hirtelen szívdobogás érzés tör rám.Ilyenkor nagy belégzésnél furcsa érzésem van,olyan mintha nem telne meg a tüdőm teljesen levegővel,de légszomj nem jellemző,ilyenkor evés után legtöbbször hányingerem is van,ami gyakran öklendezésbe torkollik,ami legtöbbször csak fokozza a szívdobogás érzésemet,de főként felálláskor,és leguggoláskor,vagy leüléskor érzem a nyomó érzést a hátamban,és a szívemmel szinkronban a bedobbanásokat,nem sportolok,eléggé mozgásszegény életmódot élek,dohányoztam 3 évig,de már fél éve letettem.Alkoholt ritkán fogyasztok,de viszont akkor a tünetek jóval enyhébben érzékelhetőek.Ezzel kapcsolatban szeretnék a tanácsot kérni,hogy vajon mi okozza ezt a tünetegyüttest?

Ritmuszavar,vagy más?

Tisztelt Doktor! 28 éves kétgyermekes anyuka vagyok. Gyerekkorom óta érzem, hogy szívritmuszavarom van. Eddig nem lett kivizsgálva, nem voltak panaszaim sem ezzel kapcsolatban. Tegnap este azonban erős nyomást éreztem a mellkasomban inkább a jobb oldalon, illetve jobb karomba is kisugárzott. Emellett nagyon gyengének éreztem magam. Kérdésem az lenne, hogy összefügghet-e ez a ritmuszavarral, annak melyik fajtájára utalhatnak ezek a tünetek, érdemes lenne-e ezzel orvoshoz fordulni? (Vagy csak nagyon meleg volt és kimerültem?)

Szívtáji szúrás

Tisztelt Doktor! 29 éves nő vagyok,múlt héten többször éreztem,hogy szúr a szívem tájékán,tegnap pedig a reggeli órákban éreztem ezt a szúró fájdalmat,de ez már nehezen akart elmúlni.Nem tudom mi lehet az oka,18 éves koromban volt szívzörejem.legalábbis akkor derült rá fény, mikor a jogsimat szereztem.Néha egy-egy szigorlat előtt éreztem,meg ha valamiért ideges voltam. Eddig nem vettem komolyan,mert hamar elmúlt,de a tegnapi azért megijesztett.Persze ismerem magam,ha nem jelentkezik sűrűn nem fogok utánajárni,mert úgy sincs semmi bajom,gondolom én. Vegyem komolyan vagy ha ritkán jelentkezik akkor nincs nagy probléma?

Haláleset

Tisztelt Doktor! Először is elnézést kérek hosszúra nyúlt levelem miatt. Kérem szánjon rá egy kis időt. Tudom, nem tudom visszahozni az életbe az ÉDESANYÁMAT, de meg szeretném érteni MIÉRT? 55 éves volt! Pár nappal ezelőtt írtam Önöknek és kaptam is választ, amit nagyon köszönök. Pontosítani szeretném a kérdéshez az eseményeket illetve a pontos halálokot (melyet válaszlevelében kérdezett: "A halál közvetlen okaként mit állapítottak meg?" A leírt betegségek voltak az alapbetegségek, valószínűleg ezek talaján volt a halál közvetlen kiváltó oka."/ A teljesség érdekében részletezném az információkat: Tavaly a következőket állapították meg nála: 2010. május közebe: Pulmonológiai szakrendelésen Augmentin és NSAID kezelés kezdődött (pleuropneumonia ? miatt). 2010. május vége: Tüdőintézetben feküdt jobb oldali hydrothorax miatt, ennek punctiója, a folyadék lebocsátása történt. Bal oldalon kevés mennyiségű folyadék, melyet nem csapoltak le. Card. echo: EF 33%, II.es fokú MI és TI, sepatil és inferior hypokinesis, tágult jobb szívfél és BP. EKG-n tachycardia, BTSZB. ACE-I, spironolacton, beta-blokkoló, LMWH, direktum indult. Júniusban klinikán feküdt. Etiológia tisztázására coronarographia történt, mely ép koszorúereket igazolt. Bal oldalon háta továbbra is szúr. Nehézlégzés (lecsapolás után) nincs. Diagnózisok: Magas vérnyomás-betegség (elsődleges), szívelégtelenség k.m.n., kevert hyperlipidaemia, idült ischaemiás szívbetegség k.m.n., epehólyag-kövesség epehólyag-gyulladás nélkül. 2010. Június vége kardiológiai központ: Diagnózisok: Dilatativ cardiomyopathia, Hypertonia, Hyperlipidaemia, Bal Tawara szál blokk, St.p. op ppt. perforacionem membr. tymp., polyp nasi et sin. max. Bal szívfélkatéterezés a. radialis behatolásból, Selectív jobb és bal coronarographia. 2011. márciusában volt kontrollvizsgálaton: Ezen zárójelentést elvitte a halált megállapító ügyeletes orvos. (?) A háziorvosnál még megvan. Szedett gyógyszerei: Kaldyum 600 1x1, Furon 40 1x1, Diaphyllin 150 - 3x1, ventoline inhalációs készülék 2x2, Atorvox 20 -1x1. Ezenkívül szedett nyugtatót (Rudotel, illetve herbaria nyugtató keveréket ivott - főleg lefekvés előtt.) Ismeretlen halálok miatt boncolást rendeltek el. A halottvizsgálati bizonyítványban az alábbiak szerepelnek, mint a halálhoz vezető betegségek (események) sorozata időrendben visszafelé: I. Közvetlen halálok: a, Pangásos szívelégtelenség. Alapbetegség szövődményei (ha voltak): b, - (nincs kitöltve) c, Idült ischiaemiás szívbetegség. Alapbetegség vagy állapot: d, Általános érelmeszesedés II. Kísérőbetegségek vagy állapotok, melyek az alapbetegségtől függetlenül, de hozzájárulhattak a halálhoz: Ismeretlen eredetű májzsugorodás. A halálozás jellege: természetes. Szóval ismételten feltenném kérdésemet, csak kicsit pontosítva: A fent leírtak alapján súlyos volt az állapota? Hozzájárulhatott-e a halálához, hogy nagy fizikai és lelki megterhelésen ment keresztül (fizikailag főleg 3 éve mióta édesapám jobb oldali agyi infarktus következtében önellátásra képtelenné vált és édesanyám gondozta éjjel-nappal.)? Amennyiben nem aludt még, ez a halálok fájdalommal jár? Vagy ez a pangásos szívelégtelenség már lecsökkentve a vérnyomást ájuláshoz vezethet és "kvázi" nem lehetett fent? A nyugtatók szedése befolyásolhatta mindezt? A pangásos szívelégtelenség, amennyiben nem éjszaka éri és orvosi ellátásban részesül a rosszullét alatt egy páciens, még megmenthető-e?

Szúró fájdalom a mellkasban

TISZTELT DOKTOR! SOKSZOR OLYAN ÉRZÉSEM VAN, MINTHA VALAMI NAGY MEGAKADT VOLNA A MELLKASOMBAN. SZÚRÓ ÉRZÉS ÉS NEHEZEN MÚLIK EL .A VÉRNYOMÁSOM IS ALACSONY. AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI, HOGY EZ LEHET SZÍVBETEGSÉGRE UTALÓ JEL?

Aortabillentyű szűkület

Tisztelt Doktor! 7 éves kisfiamnál tegnap EKG-t, és szívultrahangot végezek, mert a futballedzésen és testnevelés órán mellkasi fájdalomra panaszkodott. Diagnózis: Az aortabillentyű veleszületett szűkülete, aortában enyhe turbulencia észlelhető. hat havonta kontroll. A Dr. úr azt mondta, hogy a gyerek ne sportoljon tovább, mert veszélyessé válhat. A kisfiam testnevelés tagozatos az iskolában, tudni szeretném milyen fokban terhelhető? Érdeklődni szeretnék a kezelés iránt, ugyanis engem úgy tájékoztatott az orvos, hogy erre nincs kezelés csak műtéti eljárással tágítható az aorta, hozzátette erre a mi esetünkben még nincs kilátás (szükség). A gyermekem nagyon szereti a futballt és nem tudom, hogy egyik napról a másikra letudom- e beszélni, (le kell e beszélnem) róla. Kérem tájékoztasson-e betegség veszélyeiről, és a kezelés lehetőségéről!

Hasi fájdalom

Tisztelt Doktor! Egy nagyon érdekes kérdésem volna. Többször voltam a háziorvosomnál. Azzal a panasszal,hogy időnként nyilalló érzés van a baloldalimban,és hogy az alacsony vérnyomásommal csináljon valamit. Csinált EKG de nem talált semmit. De a nyilalló fájdalom azóta is megvan plusz nyár óta ha eszek,fél óra múlva nem kapok rendesen levegőt. Kérdésem az volna hogy mi ez? Mert nagyon zavaró!

Abláció 32 éves korban

Tisztelt Doktor! Érdeklődnék, hogy RF Ablatio műtétet kell rajtam végrehajtani 32-éves vagyok A kérdésem mi ez a műtét ?? Fájdalmas-e ? Mekkora teljes gyógyulás ? Magyarul pészmékerem lesz ?

Bal mellkasi fájdalom

Kedves Doktornő/Doktor!Bal mellkasi nyilaló fájdalomra panaszkodom,ami időnként átmegy a bal kezembe.13 éves vagyok.

close