Címke: magas vérnyomás

Szívritmuszavar lelki okai

Kutatások kimutatták, hogy a harag, illetve az érzelmi megterhelés is okozhat szívritmuszavart. De milyen lelki okok húzódhatnak még meg a ...

Érelmeszesedés tünetei

Az érelmeszesedés az ereink közül a szerveket friss, oxigéndús vérrel ellátó artériákat érintő, súlyos szöveti elfajulás. A tünetek attól függnek, ...

Gyógynövények szív- és érrendszeri betegségekre

Legfontosabb szervünk, testünk motorja a szív. A rohanó életmóddal, a nem megfelelő táplálkozással, a stresszel és a dohányzással, az ereket ...

Kiket veszélyeztet a szívinfarktus?

Ma Magyarországon a 40-60 év közötti férfiak a legveszélyeztetettebbek a szívinfarktus szempontjából. A női változókor után azonban a nemi különbségek ...

Vérnyomásmérés

Tisztelt Doktor! Vettem egy vérnyomásmérőt, és ekkor derült ki, hogy magas a vérnyomásom és szívritmus zavart is kijelez. Mellkasi fájdalmam is szokott lenni. Azonkívül érzem a szapora szívverést és magas a pulzusom. Általában 160/90 és 85 és 110 a pulzus. Én 52 éves vagyok. Ön véleménye szerint ki kell vizsgáltassam magam?

Szapora szívverés, magas vérnyomás

Kedves Doktornő! Körülbelül 2 hónapja édesanyám éjszaka rosszul lett, a tünetei: magas vérnyomás szapora szívverés, mellkasi fájdalom, gyomor vagy mája körül iszonyú forróságot érez. Ez sajnos egyre gyakrabban fordul elő, néha naponta is. És mindig éjszaka. Arra ébred, hogy jön ez a rosszullét. Csináltak neki EKG-t, ami jó lett cukorszintet, cálciumszintet is néztek, minden eredmény jó. Megemlítem, hogy ő pajzsmirigy betegségben szenved, és naponta gyógyszert szed rá, de mióta ezek a rosszulétek gyötrik borzasztó gyenge lett. Nagyon fáradékony, inkább a bal lába és karja gyengült.

Lehet-e szívinfarktus jele?

Tisztelt Doktor! Lehet-e szívinfarktus jele, hogy a mellkasban szétáradó hirtelen melegség érzet és közben a látásom is elhomályosodott. Ez pár percig tartott, majd felment a vérnyomásom és felgyorsult a pulzusom. Ez 3 napja történt. Azóta is fáj a hátam és nyilallást érzek a bal oldalamba.

Életmód szívinfarktus után

Az újabb szívinfarktus elkerülése érdekében ajánlott a folyamatos önellenőrzés mellett a rendszeres orvosi kivizsgálás beiktatása is. Erre azért van szükség, ...

Szívinfarktus utáni rehabilitáció

A szívinfarktus utáni rehabilitáció személyre szabott, több szakaszból álló program, mely célja, hogy a beteg mihamarabb visszatérhessen a mindennapi életbe, ...

Pitvari sövényhiány

Tisztelt Doktornő! 9 és fél éves kislányomnál pitvari sövényhiányt állapítottak meg. 9-10 mm-es. Mostanában párszor volt légszomja, azért vittem el a kardiológiára. A doktornő szerint, a diagnózis nem indokolja a légszomjat. Viszont az interneten, ahány helyen rákerestem mindenütt írják, ezt a tünetet. 4 hónap múlva kell újra mennünk. Pár vizsgálati adatot leírok: Pulzoxymertia O2 sat 99 % EKG sinus ritmus Norm.ingerületterjedés. Kp. tengelyállás. Repolarisatio norm. Mellkasi elvezetésben kamra hypertonia nem észlelhető. Ritmus eltéréshosszas monitorizálással nem észlelhető. Echocardiographia Norm. tág szívüregek. Pitvari septumon 10 mm-es periovalis defectus intenziv b-j shunt. A tüdővénák a bal pitvarba nyílnak. Mindkét kamra systolés funkciója jó. Billentyűk mozgása szabályos. Kamrai septum ép. Kompetens A V billentyűk. Szabad bal és jobb kamrai kiáramlás. Confluens pulm. ágak. Aortaív szabályos benne és ágaiban laminaris áramlás, Ao. asc. Vmax 1,0 m/s Ao. desc. Vmax 1,1 m/s diastolés gradiens nincs. Nyitott ductus nem doppelerezhető, PF nincs AP Vmax 1,0 BK 33/19 IVS /HF 6/6 FS 0,41 aO./bP 21/25 A KÉRDÉSEM: Mennyi az esélye, hogy tovább fog tágulni és hány mm-es tágulásnál indokolt a katéteres beavatkozás? Már ez a 9-10 mm-es is veszélyes? Van rá esély, hogy összébb húzódik? Milyen életkorban ajánlott a leginkább a beavatkozás, illetve a katéterezésnek vannak-e kockázatai és mik? Ha nem végzik el a beavatkozást, felnőttkorban mi történhet? Nagyon aggódok.

close