Gyakran érzek mellkasi nyomást

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő/Úr!
Én egy 23 éves lány vagyok. Az utóbbi néhány hétben gyakran érzek a mellkasomban nyomást, szorítást. Olyan érzés, mintha valami súlyt cipelnék a szívemen. Nagyon kellemetlen, és egy-egy szorítás kb. fél percig tart. Aztán kicsit múlik, majd újból kezdődik. Bal oldalon fáj főként, ebből gondolom, hogy a szívemhez lehet valami köze. Évek óta jelentkezik erősebb szívdobbanás nálam, mintha félre verne a szívem. Viszont ez nem túl gyakori, és nem is erősödött mostanában. A családomban előfordult szívbetegség. Édesanyám szívritmuszavarra szed Betaloc-ot, kb. 26 éves kora óta. Nagyapámnak pedig két szívinfarktusa is volt.
Néhány hónapja kezdtem el konditerembe járni, és először nem vettem tudomást a szorító érzésekről, mert úgy gondoltam, hogy csak a terhelés miatt érzem, és ahogy jobb lesz az erőnlétem, úgy enyhül. De nem múlnak a tünetek.
Érdeklődni szeretnék, hogy köze lehet e az utóbbi időszaknak komolyabb betegséghez? Szükséges e elmennem a családi orvoshoz?
2012. 06. 22. | 00:14

Kedves Kérdező!

Egy rutin kivizsgálás valóban javasolt, hiszen a mellkasi nyomás érzés számos ok miatt kialakulhatott, akár mozgásszervi, lelki tényezők is okozhatnak ilyet a szívbetegségek mellett, keresse fel a családorvost!

Orvosszakértő 2012. 06. 23. | 14:55
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close