Szívbetegségek fajtái

A szívbetegségek fajtái között megtalálhatók a veleszületett szívbetegségek, a szerzett billentyűhibák, a myocarditis, de ide sorolandóak a koszorúér betegségek is.

A veleszületett szívbetegségek születés előtt, a magzat fejlődésének valamiféle rendellenességéből alakul ki. Ez minden esetben hatással van a szív további fejlődésére. A veleszületett szívelégtelenség egyénenként változó, lehet örökletes betegség, de a környezeti hatásokat sem lehet figyelmen kívül hagyni. A tünetek megjelenése is eltérő, valamikor közvetlenül a baba megszületése után tapasztalhatóak, valamikor pedig egészen a felnőttkorig nem jelentkeznek.

A szerzett billentyűhibák közül érdemes megemlíteni az aorta billentyű szűkülete, amely a nők körében kevésbé jellemző, inkább a férfiak betegsége. A panaszok csak előrehaladott állapotban jelennek meg, ezért felismerése igen nehéz.

A myocarditis a szívizom gyulladását jelenti. Az aorta szűkületéhez hasonlóan nehéz korán felismerni, hiszen csupán olyan általános tünetekkel jár, mint a gyengeségérzés, illetve az erős szívverés érzete.

A koszorúér betegségei igen gyakoriak, főként középkorú felnőttek körében. Legtöbb esetben a koszorúér szűkülete vezet a betegség kialakulásához.

A szívbetegségek fajtáiról a következő cikkből tudhat meg többet: Szívbetegségek


close