Szívelégtelenség idős korban

Orvos válaszol rovat
Édesapam 77 éves, szívelégtelenségben szenved. A következő gyógyszereket szedi: Coverex as komb., Furosemid, Bisapropol, Warfalin, Verospiron (másnaponta), L-Thyr, Dispinerck, Coverex as (ezt este).

Szépen helyre jött, a fulladása csökkent, nappal talpon volt. Viszont pár napja romlott az állapota, súlyából 5 kg-ot vesztett, folyton fekszik, szédül, hasmenése van, étvagytalan, vérnyomása nagyon alacsony.

Még jó két hét, mire kaptunk időpontot a kardiológiára. A kérdésem az lenne, hogy mennyire veszélyes a jelenlegi étvágytalan állapota, mitévő legyek? A háziorvost kihívtuk, de csak a hasmenésre írt fel gyógyszert. Válaszát előre is köszönöm!
2014. 08. 15. | 13:48

Kedves Kérdező!

Erre pontos választ csak a kivizsgálás után lehetne adni, így a háziorvos is csak tüneti kezelést tudott alkalmazni. A hasmenés, a fogyás lehetnek cukorbetegség tünetei is. Étvágytalanságra általában speciális tápszereket szoktak adni. A szívelégtelenségtől a vérnyomás sajnos időről időre lejjebb eshet, ez függ a szív állapotától is, de lehet, hogy a nagyobb folyadékveszteség okozta a szédülést/vérnyomásesést, tehát sok a megválaszolatlan kérdés, muszáj megvárni a kivizsgálást.

Orvosszakértő 2014. 08. 23. | 12:30
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close