Szívinfarktus után

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő!
Az édesapámat 3 hete szívinfarktussal vitték kórházba, újra kellett éleszteni, így sérült az agya valószínűleg. Azóta az 5. kórházat koptatja, és kivizsgálásra még mindig nem került sor. Berakták a pszichológiára, zárt osztályra, és gyógyszerekkel tömik. Ennyit tesznek érte összesen.
Mindenhol azt olvasom, hogy csoport terápiára kéne járatni, illetve külön pszichológusnak kéne foglalkoznia vele. A kérdésem az lenne, hogy nem kellett volna vizsgálatok sorozatát elvégezniük rajta? Így kiengedhetik egyáltalán? Mit tehetünk azért, hogy történjen végre valami, ami segíti őt a gyógyulásban, ugyanis a gyógyszerek miatt állandóan zavart, és általában össze-vissza beszél, ami nem is meglepő a sok nyugtató, altató, és antidepresszáns miatt amit kap.
2012. 08. 13. | 09:26

Kedves Kérdező!
Látatlanban nehéz véleményt alkotni. Kérdés, hogy az édesapja mire kapja ezeket a gyógyszereket. Ezek nélkül zavartan viselkedik, esetleg agresszív vagy hangulatzavara van? Lehet, hogy korábban is voltak már problémái, amit a keringés összeomlása csak felerősített? Ha szerencséjük van, akkor az édesapjánál az oxigénhiány csak átmeneti tüneteket okoz és a keringés helyreálltát követően csökkennek a panaszai, és így a gyógyszerek mennyiségét is lehet csökkenteni vagy teljesen elhagyni. A csoportterápiának csak akkor van értelme, ha azon az édesapja képes szellemileg is jelen lenni, a pszichológus is csak ekkor tud érdemben segíteni. Az, hogy az édesapja jelenleg zárt osztályon van arra utal, hogy még nincs jól. Remélhetőleg az ottani szakembereknek sikerül beállítani úgy a gyógyszerelést, hogy a lehető legjobban legyen az édesapja, illetve ha jobban lesz, akkor át tudják helyezni a kórház általános részlegére és ott tudják folytatni a kezelését.

Orvosszakértő 2012. 08. 18. | 00:40
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close