Mik a szívinfarktus előjelei?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Azt szeretném kérdezni mit jelent a szívseb?
Mik a szívinfarktus előjelei és mitől éghet az ember szíve? Kilyukadhat e a szív a sok kávétól?
Aggódom a férjem miatt és nem bírom elcipelni az orvoshoz, pedig mostanában nem jól van és állandóan aludna és alig bír felkelni.
2011. 12. 10. | 23:53

Kedves Kérdező!
A szívseb tippem szerint a szívsebészet rövidítése (esetleg még szúrt sebet tudok elképzelni). Mellkasi égő fájdalom jelezhet koszorúér-betegséget is, de gyomorpanaszokat, refluxot is. Koszorúér-betegségre utalhat még szorító-feszítő mellkasi fájdalom, légszomj, típusosan pihenésre vagy nitrát spray-re rövid időn belül szűnik a fájdalom, de lehetnek atípusos panaszok is. Ha mellkasi panaszai vannak a férjének, kardiológiai, gasztroenterológiai kivizsgálás jön szóba, de a fáradékonyság hátterében egyéb ok is állhat, részletes belgyógyászati vizsgálat javasolt.
A kávé a szívet nem fogja kilyukasztani, maximum a gyomrot, elképzelhető, hogy az égő mellkasi panaszok is ezzel vannak összefüggésben (irritálja a gyomornyálkahártyát). Mindenesetre ezeket interneten keresztül nem lehet elkülöníteni, próbálja meg rábeszélni a férjét egy vizsgálatra, mielőtt nagyobb baj történik.

Orvosszakértő 2011. 12. 12. | 22:57
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close