Ritmuszavar, gyengeség

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Szívritmuszavart vizsgálatokkal nem tudtak igazolni, a tünetem akkor sosem jelentkezett! Többször jártam kardiológián, EKG-ztak, terheltek, katétereztek, eredménytelenül!

A történetem a következő lenne! Édesapám agyinfarktust kapott, amikor 25 éves voltam (ennek 13 éve) utána kezdődtek a panaszaim! A pulzusom felgyorsult, alig kaptam levegőt, gyenge voltam, nem ettem és nem ittam. Ekkor kerültem belgyógyászatra, ahol megkezdték első vizsgálataimat (EKG, terheléses vizsgálat, szívultrahang, Holter monitor). Amit megállapítottak az az, hogy a szívem nagyon szapora (tachikardia). Erre Betaloc-Zockot szedettek velem 50 mg-ot, amit azóta is szedek. Ettől még nem szűntek meg a panaszaim, ezért pszichés gyógyszerekkel nyugtatták a szívemet de inkább engem. Azt mondták pánikbeteg vagyok, így a következő gyógyszerekkel (Xanax, Parogén) kibővült a kezelésem.
13 éve rendszeresen szedem a gyógyszereket. Azóta érzem a szívverésem kihagyását, amit nehezen élek meg.
2011-ben a szívcentrumban katétereztek, az eredményem szintén negatív lett! Ez az orvosom és az én számomra is mind pozitív, mind negatív hír lett!
Nem akarom tudomásul venni, hogy esetleg hipochonder lennék de már magam sem tudom mit gondoljak.
Nagyon kellemetlen tüneteket érzek, és nem beképzelem! Amikor úgy érzem, hogy a szívem félrever, össze-vissza kalapál, levegőt nem kapok, elgyengülök, az ájulás határán állok.
A vérnyomásom mindig alacsony volt, már-már túl alacsony is (90/70, 90/60, 80/50)
Pajzsmirigyfunkciómat mindig jónak találták.

Egyebek : kevés folyadékot, napi egy kévét iszom
2012. 07. 20. | 15:13

Kedves Kérdező!

Azt javaslom, hogy a ritmuszavar azonosítása végett próbálkozzon a transztelefonos EKG-val, ilyet Bp.-en és Debrecenben is csinálnak, nem tudom, melyik van önnek közelebb.Az a lényeg, hogy amikor rosszul van, elküldi az EKG-ját ön a kórházba egy telefon segítségével, és ott analizálják a ritmuszavart. Emellett kerülje a nagyobb étkezéseket, a stresszt, az alkoholt is, ez rohammegelőző hatású. A gyógyszerét egészítse ki magnéziummal. Érdemes lenne megpróbálni egyéb gyógyszert is, ha a béta-blokkoló nem segített, de jó lenne ezt majd a ritmuszavar típusának ismeretében megtenni. Vizsgálatok elvégzése nélkül ennyit tudok önnek segíteni, remélem, javul állapota!

Orvosszakértő 2012. 07. 22. | 18:50
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close