Bal szívtájékon nyomó fájdalom

Orvos válaszol rovat
20 éves nő vagyok, és rendszeresen jelentkeznek nálam szívfájdalmak. Legtöbbször a bal szívtájékomon oldalt érzek nyomó fájdalmat vagy közvetlenül a szegycsontnál éleset. Nagyon gyakran, igen változatos helyzetekben is előjönnek a fájások, pl. most, a gép előtt ülve is. Nemrégiben pár perces futás után úgy belehasított a görcs,hogy nem bírtam megmozdulni,levegőt venni, az utcán összerogytam, és hosszú percek múlva lettem csak jobban. A futást sosem bírtam, mindig erős légszomj tör rám, és a legkevesebb mozgástól is legalább negyed órán át zakatol a szívem, és vörös a fejem.

A családban mindenkinek kórosan alacsony a vérnyomása. Nem tudom, mindez mitől lehet, orvosnál nem jártam, nem is nagyon szeretnék, csak ha muszáj.
Már-már hozzászoktam a gyakori, évek óta tartó fájásokhoz, de egyre erősödnek és a futós eset óta kicsit aggódom. Ön szerint mi lehet a probléma oka? Mit tanácsol?
2012. 10. 05. | 14:09

A panasz jellegéből adódóan nem tűnik szív problémának, inkább mozgásszarvi eredetre gondolnék, de vizsgálat nélkül semmi biztos nem mondható. Amennyiben pontosabbat szeretne tudni, keresse fel háziorvosát, aki további vizsgálatokra irányítja szükség esetén.

Orvosszakértő 2012. 10. 08. | 20:22
close