Szapora szívdobogás oka

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktor Úr/ Doktornő!

22 éves lány vagyok, és a napokban egyik pillanatról a másikra a szívverésem rendkívül felgyorsult, olyannyira, hogy már szinte fájt, a ruhámon pedig zavaróan már átütött a lüktetés. Máskor kimerítő futás után sem gyorsult fel ennyire a szívem, így nagyon megijedtem.
Az egyetemen lévő doktornő megnézte, azt mondta számolni nem tudja, nagyon gyors.
Lehet kimerültségtől. Kaptam egy gyógyszert, aminek rendbe kellett volna tennie (vérnyomásom nem volt magas, de azt mondta a kettő együtt jár) azonban még 1 óra múlva is igen gyorsan vert a szívem, kb. 1.5-2 óra múltán állt vissza a normális tempóra.

Korábban is előfordult már, mindenféle előzmény nélkül. Bár annyi összefüggés lehet az esetek között, hogy mindig kisebb mozgás váltotta ki. Pl: Ültem, és a leesett tollamért hajoltam le. Ekkor olyan érzés volt, mintha a szívem „leesett volna” , és így kezdődött.
Máskor csak elég volt előrehajolnom. kb. 2-3-szor fordult ez elő 3 éven belül.

Egyszer már jártam kardiológusnál, de akkor semmilyen szervi rendellenességet nem mutattak ki.

Lehetséges-e hogy puszta kimerültség okozza a problémámat?
2012. 01. 12. | 23:21

Kedves Kérdező!

Elképzelhető, hogy a stressz okozza a szapora szívverést, de érdemes lenne alapos kardiológiai kivizsgálásra elmenni (EKG, 24 órás EKG, szívultrahang, stb.). Van transztelefonos EKG elkészítésére is lehetőség, így ha a kivizsgálás során nem sikerül a rohamot „elcsípni”, akkor a transztelefonos EKG segítségével a roham alatt küldhető EKG a kardiológiára. Kérje háziorvosa segítségét a kivizsgálásban, addig is szedje a felírt gyógyszert, javasolt még magnézium szedése is.

Orvosszakértő 2012. 01. 13. | 18:00
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close