Szívritmuszavarom van

Orvos válaszol rovat
Szupraventikuláris Tachicardiát diagnosztizáltak nálam. Már 2 alkalommal is végeztek rajtam ablációs műtétet, de egyik sem járt sikerrel.

Orvosom most a fagyasztásos módszert ajánlja, a kérdésem is ehez kapcsolódik: hogyan kell elképzelni ezt a beavatkozást, illetve kihez fordulhatnék, aki ezt magas fokon el tudná végezni rajtam, hogy végre ne legyenek szívritmuszavaraim?
2011. 01. 12. | 16:11

A ritmuszavart úgy lehet elképzelni, mint egy rövidzárlatos áramkört. Ahhoz, hogy a ritmuszavar ne jelentkezzen újból, ezt az áramkört kell megszakítani, erre használják az ablációt. A radiofrekvenciás abláció során a katéter hőt ad le, ezzel “elégetve” azt a területet, ami felelős a kóros ingervezetésért vagy ingerképzésért.

 

Cryoabláció során a katéter vége viszont lehűti az adott szívizom-területet (pár mm-es területre kell itt gondolni), előnye, hogy kevésbé fájdalmas, illetve bizonyos szövődmények kiküszöbölhetők vele. Cryoablációt Debrecenben a Kardiológiai Klinikán és Budapesten a GOKI-ban biztosan végeznek már évek óta, amennyire tudom, Önhöz közelebbi helyen még nincs ilyen lehetőség.

Orvosszakértő 2011. 01. 18. | 10:40
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close