A szívem erősebben dobog

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!
Pár napja érzem, hogy a szívem erősebben dobog, szinte a torkomban, nyakamban, nem rendszeresen, de naponta többször is, olyan mintha valami izgalom, félem ér. Ilyenkor a levegőt is nehezebben veszem, nagyobbakat sóhajtok. Először nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, de mikor már többször is jelentkezik, és a hétvégén már a fülem is fájt, kicsit aggódtam, nem tudom, hogy a kettőnek van-e összefüggése.
Ön szerint jelentkezek be egy EKG-ra? Mi lehet a probléma?38 éves vagyok.
2012. 04. 10. | 09:48

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne egy rutinvizsgálatot, EKG-t csináltatni a háziorvosánál. A stressz okozhat ilyet, de egyéb ok miatt kialakuló ritmuszavarról is lehet szó.

Orvosszakértő 2012. 04. 12. | 09:58
Hozzászólások 1
Sziszi 2012. 09. 25. | 10:31
Kedves Doktornő!
Egy hónapja egyre gyakrabban érzem a heves szívdobogást. Bármilyen könnyű munkát végzek (pl. porszívózás) le kell ülnöm, mert úgy érzem, kiszakad a szívem. Megmértem a vérnyomásomat, és a pulzus 137 volt. Szedek magas vérnyomásra tablettát, ami szépen beállítja a vérnyomásomat. Már voltam orvosnál, csináltak EKG-t, de nem mutatott ki semmit. Mit tanácsol, mit tegyek? 55 éves vagyok, nem stresszelek, boldog házasságban élek! Érzem, valami nagyon nincs rendben!
Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:
Sziszi
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close